Ζύμη για Πίτσα

Παρασκευή, 8 Φεβρουαρίου 2013 · Posted in , ,


500γρ αλεύρι άσπρο σκληρό
8 γρ μαγιά σε σκόνη (2κγ)
300ml χλιαρό νερό
1κγ ζάχαρη
1/2 κγ αλάτι
2 κσ ελαιόλαδο

Διαλύουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη στο νερό και το αφήνουμε περίπου 20 λεπτά μέχρι να αφρίσει.
Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι, ρίχνουμε το αλάτι, κάνουμε λακουβίτσα και ρίχνουμε το λάδι
και το υγρό της μαγιάς. Ρίχνουμε γύρω γύρω αλεύρι στο υγρό και ανακατεύουμε να γίνει μια μαλακή ζύμη.
Ζυμώνουμε 5 λεπτά μέχρι η ζύμη να γίνει λεία και ελαστική. Σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε να φουσκώσει και να διπλασιαστεί για περίπου 1 ώρα.
Ξαναζυμώνουμε να φύγει ο αέρας , ανοίγουμε σε δίσκους και τους τοποθετούμε σε λαδωμένα ταψιά.
Απλώνουμε τη σάλτσα και τα υπόλοιπα υλικά και αφήνουμε να ανέβει 15 λεπτά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 25 λεπτά.




2 Responses to “Ζύμη για Πίτσα”

  1. Πίτσα λατρεμένη κι αγαπημένη! Από τότε που διαπίστωσα πόσο εύκολο είναι να φτιαχτεί στο σπίτι, σπανιότατα παραγγέλνω απ' έξω. Δεν συγκρίνεται η νοστιμιά της σπιτικής. Έτσι κάνω κι εγώ την δικιά μου, μόνο που δεν βάζω ελαιόλαδο. Την επόμενη φορά, θα βάλω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το καλό είναι πως αρέσει και στα παιδιά και την προτιμούν από τις έτοιμες!!

      Διαγραφή

e-syntagokosmos. Από το Blogger.