Χοιρινό Ρολό

Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013 · Posted in


1 1/2κιλ. χοιρινή πανσέτα χωρίς κόκαλα ανοιγμένη
χρωματιστές πιπεριές κομμένες σε μπαστουνάκια
σκληρό τυρί (γραβιέρα ή κεφαλοτύρι) κομμένο μπαστουνάκια
μουστάρδα
αλάτι πιπέρι
θυμάρι
μερικές φέτες γαλοπούλα καπνιστή
σπάγκο

λίγο ελαιόλαδο
μία συσκευασία μανιτάρια
λίγο κρασί
1κγ κόρν φλάουρ διαλυμένο σε 1φλ ζωμό ή νερό
αλάτι πιπέρι
1/2 κγ βούτυρο

Αλατοπιπερώνουμε την εσωτερική πλευρά του κρέατος, πασπαλίζουμε με λίγο θυμάρι και το αλείφουμε με μουστάρδα.
Απλώνουμε στην μία άκρη τις φέτες γαλοπούλας και από πάνω βάζουμε τις πιπεριές και το τυρί.
Τυλίγουμε σε ρολό και δένουμε με τον σπάγκο.
Αλατοπιπερώνουμε και εξωτερικά το ρολό.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι καίμε λίγο λάδι και τσιγαρίζουμε το κρέας απ' όλες τις πλευρές.
Το βάζουμε σε ταψί και το ψήνουμε για περίπου 1 και μισή ώρες σε δυνατό φούρνο.

Στο τηγάνι που είχαμε τσιγαρίσει το κρέας σοτάρουμε και τα μανιτάρια.
Ρίχνουμε λίγο κρασί ανακατεύοντας δυνατά με ξύλινη κουτάλα μέχρι να ξεκολλήσουν οι ουσίες του κρέατος.
Μόλις εξατμιστεί το κρασί ρίχνουμε στα μανιτάρια το ζωμό με το κορν φλάουρ. Ανακατεύουμε κατά διαστήματα μέχρι να δέσει η σάλτσα. Στο τέλος προσθέτουμε και το μισό κουταλάκι του γλυκού βούτυρο.

Αφαιρούμε το σπάγκο από το κρέας, κόβουμε σε φέτες και το περιχύνουμε με τη σάλτσα.











Γιουβαρλάκια αυγολέμονο

Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013 · Posted in ,

1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1/2 φλ ρύζι καρολίνα
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
μαϊντανό
δυόσμο
λίγο λάδι
αλάτι πιπέρι

λίγο αλεύρι
5 φλ ζωμό ή νερό

2 αυγά
1/2 φλ χυμό λεμονιού

Βάζουμε σ' ένα μπολ τον κιμά, το ρύζι, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, το δυόσμο, λίγο λάδι, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά.
Φτιάχνουμε μπαλάκια και τα αλευρώνουμε ελαφρά.

Μόλις βράσει ο ζωμός βάζουμε μέσα τα γιουβαρλάκια και σιγοβράζουμε μέχρι να μαγειρευτούν. Περίπου 45λεπτά.
Χτυπάμε τα αυγά σ' ένα μπολ, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και συνεχίζοντας το χτύπημα, ρίχνουμε με κουτάλα της σούπας λίγο λίγο, ζωμό από τα γιουβαρλάκια.
Ρίχνουμε το αυγολέμονο μέσα στη σούπα κουνώντας το τσουκάλι να πάει παντού.



Αναποδογυριστή Μηλόπιτα

Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013 · Posted in ,


250γρ βούτυρο ή μαργαρίνη
1 ποτήρι ζάχαρη άχνη
1 κσ κανέλα
καρύδια
μισό φακελάκι μπέικιν πάουντερ
5 αυγά
5 μήλα
1 ποτήρι ζάχαρη
1 1/2 ποτήρι αλεύρι

Βάζουμε το βούτυρο σε στρογγυλό ταψί σε αναμμένο φούρνο να λιώσει. Σκορπίζουμε την άχνη και μετά την κανέλα στο ταψί και ανακατεύουμε.
Αφού καθαρίσουμε τα μήλα και τα κόψουμε σε ροδέλες τα στρώνουμε στον πυθμένα και στις τρυπούλες τοποθετούμε τα καρύδια.
Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους των αυγών, χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και τους κρόκους με τη ζάχαρη. Στο αλεύρι προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ.
Ρίχνουμε εναλλάξ το αλεύρι με τη μαρέγκα στο μείγμα των κρόκων και το απλώνουμε πάνω στα μήλα. Ψήνουμε για 45' σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο.
Μόλις κρυώσει κάπως αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.





Πένες με ελιές και φέτα

Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013 · Posted in

500γρ πένες
1 κουτί συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
1 κρεμμύδι τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
1 πιπεριά κέρατο ψιλοκομμένη
φέτα κομμένη σε κύβους (περίπου 100-150γρ)
10 μαύρες ελιές ξεκουκουτσιασμένες και κομμένες στα τέσσερα
λίγη ρίγανη
αλάτι πιπέρι
λίγο λάδι

Στο λάδι σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε και την πιπεριά και τέλος το χυμό ντομάτας, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να μαγειρευτεί.
Ετοιμάζουμε και τα μακαρόνια και λίγο πριν το σερβίρισμα προσθέτουμε τις ελιές, τη ρίγανη και τη φέτα στην σάλτσα.



e-syntagokosmos. Από το Blogger.