Κολοκυθάκια και πατάτες ογκρατέν

Σάββατο, 7 Ιουνίου 2014 · Posted in


2 μεγάλα κολοκύθια
2 μεγάλες πατάτες
2 μέτρια κρεμμύδια
8 κσ λάδι
6 κσ (κοφτές) αλεύρι
2 φλ γάλα
2 φλ τριμμένα τυριά
2 φλ ψίχουλα ψωμιού
4-5 κγ βούτυρο
αλάτι -πιπέρι

Κόβουμε τα κολοκυθάκια, τις πατάτες και τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες.
Σε φαρδύ τηγάνι βάζουμε το λάδι να κάψει και ρίχνουμε τα λαχανικά. Ανακατεύουμε και σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν. Αλατοπιπερώνουμε. Πασπαλίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε το γάλα. Ανακατεύουμε προσεκτικά μέχρι να αρχίζει να δένει η κρέμα. (ελάχιστο χρόνο, 2-3 λεπτά περίπου).
Ανακατεύουμε τα τυριά με τα ψίχουλα (έβαλα σικάλεως) και ρίχνουμε το 1/3 στον πάτο ενός πυρέξ. Από πάνω βάζουμε το μείγμα με τα λαχανικά και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα ψίχουλα-τυριά. Τελειώνουμε με κομματάκια από βούτυρο. Ψήνουμε για 20-30 λεπτά σε μέτριο φούρνο.










Leave a Reply

e-syntagokosmos. Από το Blogger.