Μάφινς βανίλια κακάο

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012 · Posted in ,

για 24 κομμάτια
4 φλ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2κσ μπέικιν πάουντερ
1/2κγ αλάτι
2  βανίλια
2 φλ ζάχαρη
200γρ μαργαρίνη
2 αυγά
1 φλ γάλα
1 φλ χυμό πορτοκάλι
2κσ κακάο

Προσθέτουμε το μπέικιν, το αλάτι και τις βανίλιες στο αλεύρι.
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα και εναλλάξ το γάλα, το αλεύρι και το χυμό.
Σ' ένα άλλο μπολ παίρνουμε λίγο χυλό του προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Βάζουμε στις θήκες των μάφινς μία κουταλιά από τον άσπρο χυλό, από πάνω μισό κουταλάκι του γλυκού το χυλό με το κακάο και ξανά μια κουταλιά άσπρο χυλό.
Αν θέλουμε κάνουμε γραμμές μ' ένα πιρούνι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180βαθμούς (αντιστάσεις) για 30 λεπτά.

Κρουασανάκια Pillsbury με σαλάμι και τυρί κρέμα

· Posted in

(για 8 κρουασανάκια)
1 συσκευασία ζύμη Pillsbury
2 κσ τυρί κρέμα
ψιλοκομμένο σαλάμι

Ανακατεύουμε το τυρί κρέμα με το σαλάμι.
Ξεχωρίζουμε τα τρίγωνα του ζυμαριού στις διακεκομένες γραμμές.
Βάζουμε σε κάθε τρίγωνο τη γέμιση και τυλίγουμε.
Ψήνουμε για περίπου 12 λεπτά σε προθερμασμένο μέτριο φούρνο (αέρα).

Μάφινς με μερέντα

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012 · Posted in ,

2 φλ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1κσ μπέικιν πάουντερ
1/2κγ αλάτι
1 βανίλια
1 φλ ζάχαρη
100γρ μαργαρίνη
1 αυγό
1 φλ γάλα
μερέντα ή νουτέλλα

Προσθέτουμε το μπέικιν και το αλάτι στο αλεύρι.

Χτυπάμε με αυγοδάρτη τη ζάχαρη με το αυγό και τη βανίλια.
Προσθέτουμε το βούτυρο και το γάλα.
Τέλος ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά.


Βάζουμε στις θήκες των μαφινς μία κουταλιά από το χυλό, από πάνω μισό κουταλάκι του γλυκού
μερέντα και ξανά μια κουταλιά χυλό.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180βαθμούς (αντιστάσεις) για 30 λεπτά.

Μάφινς βανίλιας

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012 · Posted in ,

Για 12 μάφινς
2φλ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1φλ ζάχαρη
1φλ γάλα
3/4φλ μαργαρίνη λιωμένη (όχι να καίει)
1 αυγό
1 βανίλια
1κσ μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι


Προσθέτουμε το μπέικιν και το αλάτι στο αλεύρι.
Χτυπάμε με αυγοδάρτη τη ζάχαρη με το αυγό και τη βανίλια.
Προσθέτουμε το βούτυρο και το γάλα.
Τέλος προσθέτουμε και το αλεύρι.
Γεμίζουμε κατά τα 3/4 τις θήκες των μάφινς

και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180βαθμούς (αντιστάσεις) για 30 λεπτά.








e-syntagokosmos. Από το Blogger.