Archive for Ιανουαρίου 2014

Πίτα με σπανάκι και λουκάνικα

Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου 2014 · Posted in ,


1 έτοιμο φύλλο κουρού
σπανάκι (περίπου 1 κιλό)
2-3 λουκάνικα
τυριά τριμμένα (περίπου 100γρ)
λίγο ελαιόλαδο

Σοτάρουμε το σπανάκι στο ελαιόλαδο μέχρι να μαραθεί.
Κόβουμε τα λουκάνικα σε ροδέλες και τα σοτάρουμε και αυτά (μόνα τους).
Ανοίγουμε το φύλλο και κόβουμε σε λωρίδες τις δύο πλαϊνές πλευρές.
Βάζουμε στη μέση και κατά μήκος πάνω στο φύλο το σπανάκι. Από πάνω του βάζουμε τα λουκάνικα και τέλος το τυρί. Κλείνουμε την πίτα σταυρώνοντας τις λωρίδες.
Ψήνουμε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30-40 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα η πίτα.







Hot and Sweet SpareRibs (καυτερά και γλυκά χοιρινά παϊδάκια)

Τρίτη, 7 Ιανουαρίου 2014 · Posted in ,


χοιρινά παϊδάκια (700γρ)
6 κσ κέτσαπ
1 κσ σόγια σος
1 κγ μέλι
1 κγ καστανή ζάχαρη
2 κγ καυτερή σάλτσα (τύπου/ή tabasco)
1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
2 κσ ελαιόλαδο ή σησαμέλαιο
αλάτι πιπέρι

Αλατοπιπερώνουμε τα παϊδάκια και τα ψήνουμε στο φούρνο.
Στο λάδι σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο και προσθέτουμε το μέλι με τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά. Σε 1-2 λεπτά η σάλτσα είναι έτοιμη. Μόλις βγάλουμε τα παϊδάκια από το φούρνο απλώνουμε τη σάλτσα από πάνω.

Παντζαροσαλάτα

Σάββατο, 4 Ιανουαρίου 2014 · Posted in , ,


500γρ βρασμένα παντζάρια (4-5 βολβοί)
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
200γρ γιαούρτι στραγγιστό
1/2 φλ μαγιονέζα
αλάτι - λευκό πιπέρι

Τρίβουμε τα παντζάρια στο χοντρό του τρίφτη και ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά.

Σοκολατένιος Κορμός

Παρασκευή, 3 Ιανουαρίου 2014 · Posted in , ,

παντεσπάνι
4 αυγά
4 κσ ζάχαρη
2 κσ αλεύρι
2 κσ κακάο
2 βανίλιες

κρέμα σοκολάτας
3 κσ αλεύρι
2 κσ κορν φλάουρ
1/2 φλ ζάχαρη
4 κρόκους
2 κούπες γάλα
2 κσ βούτυρο
125γρ κουβερτούρα

σαντιγί
1 φάκελο garni σοκολάτα και ανάλογο γάλα
σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία
ξύσμα σοκολάτας

Με μίξερ χτυπάμε πάρα πολύ καλά τα αυγά με τη ζάχαρη και τις βανίλιες μέχρι να φουσκώσουν, να ασπρίσουν και να γίνουν μια παχύρρευστη κρέμα.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κακάο και το προσθέτουμε απαλά με μία σπάτουλα.
Σε ταψί που έχουμε απλώσει αντικολλητικό χαρτί απλώνουμε το μείγμα.
Ψήνουμε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο για περίπου 15-20 λεπτά.

Όταν το βγάλουμε από το φούρνο απλώνουμε ένα καινούριο αντικολλητικό χαρτί από πάνω και προσεκτικά το αναποδογυρίζουμε. Αφαιρούμε το χαρτί στο οποίο ψήθηκε το παντεσπάνι και τυλίγουμε σε ρολό με τη βοήθεια του νέου χαρτιού. Αφήνουμε να κρυώσει.

Σε μία κατσαρόλα ανακατεύουμε τους κρόκους με μισό φλιτζάνι από το γάλα. Προσθέτουμε και το κορν φλάουρ με το αλεύρι και τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο γάλα και το ρίχνουμε στο προηγούμενο μείγμα. Ανακατεύουμε συνεχώς και μόλις αρχίσει να πήξει το κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και τη σοκολάτα. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν και να ενσωματωθούν καλά στην κρέμα.
Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει καλά.

Ξετιλύγουμε το παντεσπάνι, απλώνουμε την κρέμα, ξανατυλίγουμε με το αντικολλητικό χαρτί και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.
Αφαιρούμε το χαρτί και απλώνουμε τη σαντιγί και το ξύσμα σοκολάτας.








Κορμός με κρέμα πορτοκάλι

Πέμπτη, 2 Ιανουαρίου 2014 · Posted in , ,

παντεσπάνι
4 αυγά
4 κσ ζάχαρη
4 κσ αλεύρι
2 βανίλιες
ξύσμα πορτοκαλιού

Κρέμα
1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου
2 φλ πορτοκαλάδα (χυμό ή αναψυκτικό)
2 κσ ζάχαρη

σαντιγί
1 φάκελο garni και ανάλογο γάλα σύμφωνα με τις
οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία
χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά)

Με μίξερ χτυπάμε πάρα πολύ καλά τα αυγά με τη ζάχαρη, τις βανίλιες και το ξύσμα πορτοκαλιού μέχρι να φουσκώσουν, να ασπρίσουν και να γίνουν μια παχύρρευστη κρέμα.
Με σπάτουλα ανακατεύουμε απαλά στο μείγμα το αλεύρι.
Σε ταψί που έχουμε απλώσει αντικολλητικό χαρτί απλώνουμε το μείγμα.
Ψήνουμε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο για περίπου 15-20 λεπτά.

Όταν το βγάλουμε από το φούρνο απλώνουμε ένα καινούριο αντικολλητικό χαρτί από πάνω και προσεκτικά το αναποδογυρίζουμε. Αφαιρούμε το χαρτί στο οποίο ψήθηκε το παντεσπάνι και τυλίγουμε σε ρολό με τη βοήθεια του νέου χαρτιού. Αφήνουμε να κρυώσει.

Κρατάμε λίγη πορτοκαλάδα και αναμιγνύουμε το άνθος αραβοσίτου και τη ζάχαρη. Βράζουμε την υπόλοιπη πορτοκαλάδα και ρίχνουμε το παραπάνω μείγμα, ανακατεύοντας συνεχώς σε χαμηλή φωτιά. Βράζουμε την κρέμα μέχρι να πήξει την αποσύρουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει.

Ξετιλύγουμε το παντεσπάνι, απλώνουμε την κρέμα, ξανατυλίγουμε με το αντικολλητικό χαρτί και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.
Αφαιρούμε το χαρτί και απλώνουμε τη σαντιγί.









e-syntagokosmos. Από το Blogger.