Archive for Δεκεμβρίου 2013

Lace cookies Δαντελένια Μπισκότα

Πέμπτη, 26 Δεκεμβρίου 2013 · Posted in , ,


1 φλ βρώμη
1/2 φλ ζάχαρη
1/2 φλ καστανή ζάχαρη
1/2 φλ τριμμένο φουντούκι
130 γρ λιωμένο βούτυρο
1 αυγό χτυπημένο
1 πρέζα αλάτι
1 βανίλια

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.
Με ένα κουταλάκι του γλυκού βάζουμε ζύμη σε ταψί που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί. Βάζουμε μικρές ποσότητες και πολύ αραιά γιατί απλώνουν.
Ψήνουμε για 8-10 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.
Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν καλά πριν τα αφαιρέσουμε (πολύ προσεκτικά με σπάτουλα) γιατί όσο είναι ζεστά είναι πολύ εύθραυστα (δαντελένια).
Γίνονται περίπου 35 μπισκότα.





Λουκανόπιτες

Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2013 · Posted in , ,


500γρ φύλλο κρούστας
250γρ τυριά τριμμένα
10-12 λουκάνικα (όσα είναι και τα φύλλα)
5 αυγά
βούτυρο λιωμένο

Κόβουμε τα λουκάνικα στη μέση κατά μήκος αν είναι πολύ μακριά τα κόβουμε και στη μέση.
Χτυπάμε ελαφρά τα αυγά και τα ανακατεύουμε με τα τριμμένα τυριά.
Απλώνουμε ένα φύλλο, το αλείφουμε με βούτυρο και από πάνω απλώνουμε λίγο από το μείγμα τυριών-αυγών.
Στη μέση της στενής πλευράς του φύλλου βάζουμε ένα λουκάνικο και ένα απέναντι.
Διπλώνουμε την μία πλευρά του φύλλου μέχρι τη μέση έτσι ώστε να σκεπαστούν τα λουκάνικα, αλείφουμε με βούτυρο και το ίδιο κάνουμε και με την άλλη πλευρά.
Τώρα αρχίζουμε να τυλίγουμε παράλληλα τα δύο λουκάνικα μέχρι να ενωθούν και τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί.
Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα υλικά.
Βουτυρώνουμε όλες τις λουκανικόπιτες και  ψήνουμε σε προθερμασμένο μέτριο φούρνο για περίπου 35-40 λεπτά.









πηγή: http://ottefteritenamargi.blogspot.gr/2011/10/blog-post_05.html

Κοτόπουλο με μπύρα

Σάββατο, 7 Δεκεμβρίου 2013 · Posted in


6 κομμάτια κοτόπουλου
κρεμμύδι τριμμένο
αλάτι- πιπέρι
ελαιόλαδο
1 κουτί μπύρα (330ml)

Σοτάρουμε στο λάδι τα κομμάτια του κοτόπουλου μέχρι να ροδίσουν καλά. Τα αφαιρούμε και σοτάρουμε και το κρεμμύδι. Ξαναβάζουμε τα κοτόπουλα στην κατσαρόλα, αλατοπιπερώνουμε ρίχνουμε και την μπύρα και αφήνουμε να μαγειρευτεί σε μέτρια φωτιά για περίπου 45 λεπτά.


Κανελόνια με κιμά

Κυριακή, 1 Δεκεμβρίου 2013 · Posted in ,


1 κουτί κανελόνια (500γρ)
κιμάς 700γρ μαγειρεμένος όπως για παστίτσιο
1 κουτί ντοματάκι κονκασέ
1 κρέμα γάλακτος (250ml)
200γρ τυρί τριμμένο 

Πολτοποιούμε το ντοματάκι στο multi.
Γεμίζουμε τα κανελόνια με τον κιμά και τα αραδιάζουμε σ' ένα παραλληλόγραμμο πυρέξ.
Ρίχνουμε από πάνω την πολτοποιημένη ντομάτα (αν δεν είναι πολύ αλμυρό το τυρί μας ρίχνουμε και λίγο αλάτι).
Συνεχίζουμε με την κρέμα γάλακτος και τελειώνουμε με το τριμμένο τυρί.
Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 40 λεπτά περίπου σε προθερμασμένο μέτριο φούρνο.





e-syntagokosmos. Από το Blogger.