Archive for Οκτωβρίου 2012

Κανελόνια με κιμά και λαχανικά

Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου 2012 · Posted in

500γρ κανελόνια
μισό κιλό κιμά
1 κολοκυθάκι
1 καρότο
1 κρεμμύδι
1 σκ. σκόρδο
2 μικρές ντομάτες
μαϊντανό
αλάτι πιπέρι
λίγο ελαιόλαδο

1 κονσέρβα (400γρ) ντοματάκι κονκασέ
200γρ κρέμα γάλακτος
100γρ διάφορα τυριά τριμμένα

Στο ελαιόλαδο σοτάρουμε καλά τον κιμά. Προσθέτουμε τριμμένο το κρεμμύδι και λιωμένο το σκόρδο.
Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα λαχανικά τριμμένα, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, το αλάτι και το πιπέρι και αφήνουμε να μαγειρευτεί ο κιμάς και να πιει τα υγρά του.
Σε άλλη κατσαρόλα μαγειρεύουμε για λίγο το ψιλοκομμένο ντοματάκι της κονσέρβας προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι.
Γεμίζουμε με τον κιμά τα κανελόνια και τα αραδιάζουμε σε ένα πυράντοχο σκεύος.
Από πάνω απλώνουμε το ντοματάκι κονκασέ, την κρέμα γάλακτος και πασπαλίζουμε με τα τυριά.
Σκεπάζουμε το σκεύος με αλουμινόχαρτο, και ψήνουμε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο για περίπου 40 λεπτά. Στο τελευταίο 10λεπτο αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο.
 
 
 
 
 
 

Μάφινς με βρώμη

Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2012 · Posted in ,

1 1/2 φλ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/2 φλ βρώμη
3κσ ζάχαρη
3κσ καστανή ζάχαρη
1 φλ φρέσκο γάλα
1 αυγό
4 κσ μαργαρίνη
1 πρέζα αλάτι

Λιώνουμε ελαφρά τη μαργαρίνη.
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα στερεά υλικά, ανακατεύουμε και ανοίγουμε μία τρύπα στη μέση.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε καλά τα υγρά υλικά.
Ρίχνουμε τα υγρά στα στερεά, ανακατεύουμε λίγο μέχρι να ενσωματωθούν και βάζουμε σε θήκες των maffins.
Ψήνουμε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο (αντιστάσεις) για 30 λεπτά.
 
 

Πιπεριές Τηγανητές και Λουκάνικο Χωριάτικο με Ντομάτες και Αυγά

Κυριακή, 21 Οκτωβρίου 2012 · Posted in , ,

του Βασίλη Καλλίδη

500γρ πιπεριές κέρατο
400γρ λουκάνικα
6 ώριμες ντομάτες
1σκ σκόρδο
100γρ διάφορα τριμμένα τυριά
λίγο λάδι
ελάχιστο αλάτι

Τηγανίζουμε τις πιπεριές σε λίγο λάδι. Σε ξεχωριστό σκεύος ψήνουμε τα λουκάνικα. Τρίβουμε τις ντομάτες και τις βάζουμε να βράσουν με σκόρδο (λιωμένο) και λίγο αλάτι.
Μόλις ψηθούν και τα τρία τα βάζουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι, ρίχνουμε τα τυριά και ανοίγουμε τρύπες στο φαγητό και σπάζουμε εκεί μέσα τα αυγά. Μόλις ψηθούν τα αυγά είναι έτοιμο.

 
 
 

Κολοκυνθοανθοί τηγανητοί

Σάββατο, 20 Οκτωβρίου 2012 · Posted in ,

Κολοκυθοανθοί
1 αυγό
1φλ αλεύρι
1φλ γάλα
αλάτι πιπέρι
λάδια για το τηγάνισμα

Ανακατεύουμε το αυγό με το γάλα και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να γίνει χυλός. Προσθέτουμε και το αλάτι και πιπέρι.
Βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί.
Βουτάμε ένα ένα ανθό στο χυλό και τηγανίζουμε.
 
 
 

Ταλιατέλες με ζαμπόν και τυρί κρέμα

· Posted in

της Αργυρώς εδώ

500γρ ταλιατέλες
300γρ ζαμπόν ψιλοκομένο
200γρ διάφορα τυριά τριμμένα
300γρ τυρί κρέμα
1φλ φρέσκο γάλα

Αραιώνουμε το τυρί κρέμα με το φρέσκο γάλα.
Βράζουμε πολύ λίγο τις ταλιατέλες σε αλατισμένο νερό, τις στραγγίζουμε και τις βάζουμε σε πυρίμαχο σκεύος. Ανακατεύουμε με το ζαμπόν και τα τυριά και περιχύνουμε το αραιωμένο τυρί κρέμα. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο μέτριο φούρνο για 30 περίπου λεπτά.
 
 
 

Τριανταφυλλάκια με μπέικον και μοτσαρέλα

Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2012 · Posted in ,

2 φύλλα σφολιάτα
8 φέτες μπέικον κομμένες στη μέση κατά μήκος
16 φέτες καπνιστή γαλοπούλα
200γρ τριμμένη μοτσαρέλα
Απλώνουμε κάθε φύλλο σφολιάτας και την κόβουμε σε 8 λωρίδες (εδώ έκανα κακό υπολογισμό και είναι επτά). (Στη μέση, κάθε μισό στη μέση και ξανά).
Σε κάθε λωρίδα σφολιάτας βάζουμε μια λωρίδα μπέικον και γαλοπούλα.


Πασπαλίζουμε την τριμμένη μοτσαρέλα.
Τυλίγουμε σε ρολά και βάζουμε σε βουτυρωμένες θήκες για μάφινς.
Ψήνουμε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο (αέρα) για περίπου 30 λεπτά.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: Αν και βουτυρωμένες οι θηκούλες επειδή λιώνει και το τυρί και κυλάει κολλάνε και δεν βγαίνουν εύκολα. Την επόμενη φορά θα τα βάλω σε χάρτινες θηκούλες των μαφινς.
 

Εκλέρ ταψιού (Γλυκό ψυγείου)

Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2012 · Posted in ,

3 συσκευασίες (3x140gr) cream crakers
1 μόρφατ
2-3κσ ζάχαρη άχνη
έως 1/2φλ φρέσκο γάλα
λίγο λικέρ
κρέμα ζαχαροπλαστικής
γκανάζ ή έτοιμο σοκολατένιο frosting εγώ έβαλα                               
Rich and Creamy Chocolate Frosting





κρέμα ζαχαροπλαστικής
3κσ αλεύρι
2κσ κορν φλάουρ
1/2 κούπα ζάχαρη
4 κροκάδια
2 κούπες γάλα
2 κσ μαργαρίνη

γκανάζ
200γρ κουβερτούρα
200γρ κρέμα γάλακτος
1κσ μαργαρίνη

Χτυπάμε ελαφρά τα κροκάδια με λίγο από το γάλα και τα ανακατεύουμε καλά με το αλεύρι το κόρν φλάουρ και τη ζάχαρη. Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο γάλα ρίχνουμε μέσα το προηγούμενο μίγμα. Σιγοβράζουμε μέχρι να πήξει ανακατεύοντας πάντα. Μόλις είναι έτοιμη σβήνουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη μαργαρίνη ανακατεύωντας μέχρι να ενσωματωθεί.
Σκεπάζουμε με μεβράνη για να μην πιάσει κρούστα και αφήνουμε να κρυώσει.

Τη μόρφατ την έχουμε για 1 ώρα στο ψυγείο.
Τη χτυπάμε στο μίξερ στη γρήγορη ταχύτητα για 5 λεπτά ωσότου γίνει αφράτη σαντιγύ. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε σιγά σιγά έως μισό φλιτζάνι φρέσκο παγωμένο γάλα και 2 (ή περισσότερες ή λιγότερες ανάλογα πόσο γλυκιά τη θέλουμε) κουταλιές σούπας ζάχαρη άχνη καθώς και λίγο λικέρ για άρωμα.

Με απαλές κινήσεις ενσωματώνουμε τη σαντιγύ στην κρέμα.

Απλώνουμε μια στρώση μπισκότα και από πάνω τη μισή κρέμα.
Ξανά μπισκότα και πάνω τους την υπόλοιπη κρέμα.
Σκεπάζουμε με μπισκότα και από πάνω το σοκολατένιο frosting ή τη γκανάζ.

Σε περίπτωσει που χρησιμοποιήσουμε γκανάζ, ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και ρίχνουμε μέσα τη σοκολάτα σε κομμάτια και τη μαργαρίνη. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και η σοκολάτα και να είναι ομοιόμορφο το μίγμα.

 
 
 
 
 
  

e-syntagokosmos. Από το Blogger.