Archive for Σεπτεμβρίου 2012

Κάμπια από Σάντουιτς (για παιδικό πάρτυ)

Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2012 · Posted in , ,


Ψωμί για τόστ
αλλαντικά - τυρί
βούτυρο ή μαγιονέζα
ντομάτα ολόκληρη για το κεφάλι
αγγούρι για κεραίες και πόδια
ελιά για μάτια
μαγιονέζα για χαμόγελο

Αρκουδάκια με σωσίβιο στην πισίνα (για παιδικό πάρτυ)

Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2012 · Posted in ,


Ζελέ ανανά
ζελεδάκια αρκουδάκια
ζελεδάκια στρογγυλά
μπλε χρώμα ζαχαροπλαστικής (το μπλε χρώμα στο κίτρινο ζελέ φυσικά θα δώσει πράσινο αλλά στην Ελλάδα δεν κυκλοφορεί μπλε ζελέ όπως στο εξωτερικό, εκτός και αν φτιάξουμε τα ζελέ με διαφανή ζελατίνες ή παραγγείλουμε από το ιντερνετ).
 


Αρκουδάκια στ' αμαξάκια τους (για παιδικό πάρτυ)

Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2012 · Posted in ,


Μικρές σοκολάτες τύπου Milky Way
smarties μικρά και μεγάλα
Μεγάλα ζελεδάκια αρκουδάκια
σοκολάτα λιωμένη


 
 

Cake Pops (Γλυφιτζούρια με κέικ)

Σάββατο, 22 Σεπτεμβρίου 2012 · Posted in , ,


1 κέικ βανίλια-σοκολάτα
3 συσκευασίες γλάσο σοκολάτας
3κσ βούτυρο

Για την επικάλυψη
σοκολάτα κουβερτούρα (λιωμένη)
άσπρη σοκολάτα (λιωμένη)

ξυλάκια για cake pops

Ετοιμάζουμε το κέικ με την κλασική συνταγή των
500γρ αλεύρι
250γρ μαργαρίνη
5 αυγά
1φλ γάλα
2 1/2 φλ ζάχαρη
βανίλια
2-3κσ κακάο
το κακάο το ανακατεύουμε στο μισό μείγμα. Στη βουτυρωμένη
φόρμα μας ρίχνουμε το μείγμα βανίλιας και από πάνω το μείγμα με το κακάο. Ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά με μέτριο προθερμασμένο φούρνο (αντιστάσεις). Μπορούμε να έχουμε έτοιμο το κέικ από προηγούμενη μέρα.
Σε ένα μπολ κάνουμε ψίχουλα το κέικ και ρίχνουμε μέσα το λιωμένο γλάσο στο οποίο έχουμε λιώσει και τη μαργαρίνη. Αρχικά είχα δοκιμάσει με μία συσκευασία γλάσο και μία σταγόνες σοκολάτας αλλά δεν έδενε καλά και διαλυόταν οπότε χρησιμοποίησα και τρίτη συσκευασία. Το γλάσο είναι καλύτερο από τις σταγόνες για τη συγκεκριμένη χρήση γιατί είναι πιο εύκολο στη χρήση.
Με το εργαλείο σερβιρίσματος παγωτού, παίρνουμε ίδιες ποσότητες από το μείγμα και το κάνουμε μπαλάκια. Τα βάζουμε στο ψυγείο να παγώσουν (ακόμη και στην κατάψυξη). Με το ξυλάκι ανοίγουμε αρχικά τρύπα και μετά βουτάμε στη λιωμένη σοκολάτα και μπήγουμε στην τρύπα που κάναμε.
Μόλις τελειώσουμε από αυτή την διαδικασία τα αρχικά θα έχουν ήδη στερεοποιηθεί (αν όχι τα βάζουμε ξανά στο ψυγείο) τα βουτάμε σε άσπρη ή μαύρη σοκολάτα. Τα στερεώνουμε κάπου (φελιζολ για παράδειγμα) μέχρι να στεγνώσουν και τα διατηρούμε στο ψυγείο.

ΣΗΜ.: Υπάρχουν στο εμπόριο cake pops stiks που είναι ιδανικά για τη συγκεκριμένη παρασκευή. Εγώ χρησιμοποίησα πλαστικούς αναδευτήρες επειδή ήταν πολύχρωμοι αλλά δεν υπολόγισα την ελαστικότητα τους και όταν πήγαινα να μεταφέρω το φελιζόλ στο οποίο τα είχα στηρίξει έκαναν ένα σχετικό "ντόιγκ ντόιγκ" αλλά ευτυχώς δεν χάλασε κανένα.
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 

Τούρτα Μπάτμαν

Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2012 · Posted in , ,


Παντεσπάνι
9 αυγά
7 φλιτζανάκια ελλ.καφέ αλεύρι
5 φλιτζανάκια ελλ.καφέ ζάχαρη
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

Χωρίζουμε τα ασπράδια των αυγών από τους κρόκους.
Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα.
Ανακατεύουμε το μπέικιν στο αλεύρι.
Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και όταν ασπρίσουν ρίχνουμε
εναλλάξ το αλεύρι με τη μαρέγκα. Βάζουμε σε βουτυρωμένο ορθογώνιο ταψί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180βαθμούς (αντιστάσεις) για 40-45 λεπτά (ελέγχουμε).

Κρέμα σοκολάτας
3κσ αλεύρι
2κσ κορν φλάουρ
1/2 φλ ζάχαρη
4 κρόκους
2 κούπες γάλα
2κσ βούτυρο
125γρ κουβερτούρα

Χτυπάμε ελαφρά τους κρόκους με λίγο από το γάλα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το κορν φλάουρ με το αλεύρι και τη ζάχαρη και το ρίχνουμε στο προηγούμενο μείγμα ανακατεύοντας καλά μέχρι να ενσωματωθούν.
Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο γάλα και ρίχνουμε το μείγμα με τα υπόλοιπα υλικά και
ανακατεύουμε συνεχώς σε χαμηλή φωτιά μέχρι να βράσει και να πήξει.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο και τη σοκολάτα. Ανακατεύουμε
μέχρι να διαλυθούν.

Κρέμα πορτοκαλιού
1 άνθος αραβοσίτου
2 1/2 φλ χυμό πορτοκαλιού ή αναψυκτικό πορτοκαλάδα
2κσ ζάχαρη

Κρατάμε λίγο χυμό και διαλύουμε το άνθος αραβοσίτου και τη ζάχαρη.
Ζεσταίνουμε τον υπόλοιπο χυμό και ρίχνουμε το προηγούμενο μείγμα.
Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει.

Σιρόπι
1φλ ζάχαρη
1φλ νερό

Αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά.

Γκανάζ σοκολάτας
200γρ κουβερτούρα
200γρ κρέμα γά
λακτος
1κσ μαργαρίνη

Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και λιώνουμε μέσα την κουβερτούρα και τη μαργαρίνη.

Αφήνουμε το παντεσπάνι να κρυώσει καλά (μπορούμε να το φτιάξουμε από την προηγούμενη μέρα)
Το χωρίζουμε σε τρία φύλλα.
Στο πρώτο φύλλο ραντίζουμε με το σιρόπι.
Βάζουμε από πάνω την κρέμα σοκολάτας αφήνοντας λίγη στην άκρη.
Από πάνω το δεύτερο φύλλο παντεσπάνι, ξανά σιρόπι και την κρέμα πορτοκαλιού.
Τέλος το τρίτο φύλλο και κόβουμε προσεκτικά στο σχήμα που θέλουμε.
Σιρόπι πάνω στο τρίτο φύλλο και απλώνουμε την κρέμα σοκολάτας που κρατήσαμε για να καλύψουμε τυχών ατέλειες του παντεσπανιού.
Τελειώνουμε με την γκανάζ σοκολάτας.
 

 

Αλμυρό κέικ (Μίκυ Μάους για παιδικό πάρτυ)

Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2012 · Posted in , ,

500γρ αλεύρι που φουσκώνει
250γρ μαργαρίνη
4 αυγά
1φλ γάλα
4-5 φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένες
1φλ τριμμένο σκληρό τυρί
λίγο αλάτι, πιπέρι

για το στόλισμα
2 μεγάλες φέτες σαλάμι
πατέ ελιάς
1 ελιά
τυρί κρέμα
κέτσαπ
μαγιονέζα

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο ώσπου να αφρατέψει. Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά. Προσθέτουμε το γάλα, το ζαμπόν ανακατεμένο με λίγο από το αλεύρι και το τυρί. Ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι στο μείγμα ανακατεύοντας συνεχώς. Ενδέχεται να αφήσουμε λίγο αλεύρι αν δούμε ότι έγινε πολύ πηκτό το μείγμα ή να προσθέσουμε λίγο γάλα για να αραιώσει. Παίζει ρόλο και το μέγεθος των αυγών. Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180βαθμούς για περίπου 45 λεπτά (αντιστάσεις).
Η συγκεκριμένη φόρμα είναι σιλικόνης και δεν χρειάζεται βουτύρωμα.
Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε προσεκτικά. (Μπορούμε να το φτιάξουμε και από την προηγούμενη μέρα και λίγο πριν το σερβίρουμε να το διακοσμήσουμε).
Οι μαύρες γραμμές έχουν γίνει με πατέ ελιάς, το άσπρο μέρος με τυρί κρέμα, η γλώσσα με κέτσαπ και το γύρω του στόματος με σος από μαγιονέζα και κέτσαπ σε αναλογία 2 προς 1. Κάτω από το σαλάμι των αυτιών λίγο βούτυρο για να μην φύγει το σαλάμι.
η φόρμα

 

Μπισκοτάκια πρέσας

Παρασκευή, 7 Σεπτεμβρίου 2012 · Posted in , ,

300γρ μαργαρίνη
1φλ ζάχαρη
2 κρόκους αυγών
3 3/4γλ αλεύρι
1/4κγ αλάτι
2 κάψουλες βανίλιας

Χτυπάμε με μίξερ τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει και να φουσκώσει. Προσθέτουμε τους κρόκους και τη βανίλια. Ρίχνουμε το αλάτι στο αλεύρι και το ενσωματώνουμε στο μείγμα του βουτύρου.
Γεμίζουμε την πρέσα και φτιάχνουμε μπισκοτάκια. Τα αφήνουμε για 20 λεπτά στο ψυγείο και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 7-10 λεπτά ανάλογα το μέγεθος.
Μπορούμε να βάλουμε τα ταψιά από πριν στο ψυγείο και θα κολλάει καλύτερα η ζύμη κατά το πρεσάρισμα.
 
 
 
 
 
 
 
και μερικά γεμιστά με την ίδια ζύμη και μαρμελάδα φράουλα

 
 

e-syntagokosmos. Από το Blogger.