Archive for Αυγούστου 2012

Στριφτή Κολοκυθοτυρόπιτα

Κυριακή 26 Αυγούστου 2012 · Posted in , ,

1/2 κιλό φύλλο κρούστας
1 κιλό κολοκύθια τριμμένα
μισό κιλό φέτα τριμμένη
3 αυγά
3κσ σιμιγδάλι
50γρ μαργαρίνη λιωμένη
πιπέρι - δυόσμος

λάδι για το άλειμμα των φύλλων

Αφήνουμε τα τριμμένα κολοκύθια σε τρυπητό για 1-2 ώρες να φύγουν τα πολλά υγρά του.
Ανακατεύουμε τα υλικά της γέμισης.
Αλείφουμε με λίγο λάδι κάθε φύλλο. Βάζουμε κατά μήκος της στενής πλευράς γέμιση και τυλίγουμε σε ρολό. (Μπορούμε να κλείσουμε τα πλαϊνά πριν τυλίξουμε, σαν μπουρέκι, για να μην χυθεί το περιεχόμενο). Τοποθετούμε κυκλικά το κάθε ρολό σε λαδωμένο στρογγυλό ταψί. Μόλις τοποθετήσουμε όλα τα ρολά αλείφουμε και την επιφάνεια με λάδι. Ψήνουμε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο (αέρα) για 30-35 λεπτά περίπου.
 
 
 
 

Μωσαϊκό-Κορμός με μπισκότα

Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012 · Posted in ,

2 συσκευασίες πτι μπερ (2χ225γρ)
250γρ μαργαρίνη
3/4φλ άχνη ζάχαρη
5κσ κακάο
1 σφηνάκι κονιάκ
1 σφηνάκι γάλα

Σπάμε τα μπισκότα.
Χτυπάμε με μίξερ τη μαργαρίνη με την άχνη μέχρι να φουσκώσει.
Προσθέτουμε το γάλα, το κονιάκ και το κακάο.
Σταματάμε το μίξερ, ρίχνουμε στο μείγμα τα μπισκότα και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Απλώνουμε σε λαδόχαρτο και τυλίγουμε σε ρολό.
Βάζουμε στην κατάψυξη.




Λαζάνια

Τρίτη 21 Αυγούστου 2012 · Posted in


Υλικά
ΛΑΖΑΝΙΑ (σε αλατισμένο νερό που βράζει τα βουτάμε για πολύ λίγο)
ΚΙΜΑΣ

ΜΠΕΣΑΜΕΛ

ΤΥΡΙ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ ΤΡΙΜΜΕΝΟ
Εκτέλεση
ΚΙΜΑΣ

Λαζάνια, μπεσαμέλ, τυρί

Λαζάνια, κιμάς, τυρί

Λαζάνια, μπεσαμελ, τυρί

Λαζάνια, κιμάς, τυρί

Λαζάνια, μπεσαμέλ (αφήνουμε την περισσότερη για την τελική στρώση για να καλυφθεί παντού), τυρί

Ψήσιμο σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο για 40λεπτά περίπου





Στριφτή Τυρόπιτα με σιμιγδάλι

Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012 · Posted in , ,


1/2 κιλό φύλλο κρούστας
3φλ γάλα
7κσ σιμιγδάλι ψιλό
50γρ μαργαρίνη
400γρ φέτα
100γρ διάφορα τυριά τριμμένα
3 αυγά
πιπέρι

1 φλ λάδι για το άλειμμα των φύλλων

Σε κατσαρόλα διαλύουμε το σιμιγδάλι στο γάλα και βράζουμε μέχρι να πήξει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να λιώσει.
Σε μπολ θρυμματίζουμε τη φέτα και ρίχνουμε μέσα και τα άλλα τυριά. Χτυπάμε ελαφρά τα αυγά και τα
ανακατεύουμε με τα τυριά. Ενσωματώνουμε τα δύο μείγματα και προσθέτουμε και το πιπέρι.
Αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
Αλείφουμε με λίγο λάδι κάθε φύλλο. Βάζουμε κατά μήκος της στενής πλευράς γέμιση και τυλίγουμε σε ρολό. Τοποθετούμε κυκλικά το κάθε ρολό σε λαδωμένο στρογγυλό ταψί. Μόλις τοποθετήσουμε όλα τα ρολά αλείφουμε και την επιφάνεια με λάδι. Ψήνουμε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο (αέρα) για μισή ώρα περίπου.

Τάρτα με σοκολάτα και σαντιγύ

Τρίτη 14 Αυγούστου 2012 · Posted in ,


Για την τάρτα
4 αυγά
4κσ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
4κσ ζάχαρη
2 βανίλιες

Για την κρέμα
1 συσκευασία άνθος αραβοσίτου με γεύση σοκολάτα
3φλ γάλα
5κσ ζάχαρη

σαντιγύ

Για την τάρτα χτυπάμε με το μίξερ πάρα πολύ καλά τα αυγά μέχρι να ασπρίσουν και να γίνουν κρέμα.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη το αλεύρι και τις βανίλιες και εξακολουθούμε το χτύπημα μέχρι να
ενσωματωθούν.
Ρίχνουμε το χυλό σε ταρτιέρα βουτυρωμένη και πασπαλισμένη με αλεύρι και ψήνουμε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λεπτά (αντιστάσεις).
Ξεφορμάρουμε την τάρτα και αφήνουμε να κρυώσει.
Ετοιμάζουμε την κρέμα σοκολάτας. Από τα γάλα παίρνουμε μισό φλιτζάνι, προσθέτουμε το άνθος αραβοσίτου και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν. Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα να βράσει. Μόλις βράσει ρίχνουμε το περιεχόμενο του φλιτζανιού και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει.
Βάζουμε προσεχτικά την κρέμα στην τάρτα και αφήνουμε να κρυώσει.
Στολίζουμε με τη σαντιγύ.





Μιλφέιγ (το γρήγορο)

Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012 · Posted in ,


2 (2χ200γρ) συσκευασίες σφολιατίνια
2 κρέμες στιγμής βανίλια
1 γκαρνί σαντιγύ
γάλα φρέσκο

Ετοιμάζουμε τις κρέμες σύμφωνα με τις οδηγίες
στη συσκευασία (και την ποσότητα του γάλατος).
Το ίδιο και τη σαντιγύ. Με απαλές κινήσεις ενώνουμε
τη σαντιγύ στις κρέμες.
Χωρίζουμε τα σφολιατίνια στη μέση και αραδιάζουμε
σε παραλληλόγραμμο τάπερ.
Βάζουμε από πάνω τη μισή ποσότητα κρέμας.
Ξανά σφολιατίνια, ξανά κρέμα και τέλος θρυμματίζουμε μερικά σφολιατίνια
και τα ρίχνουμε να πάνε παντού. Διατηρείται στο ψυγείο.







e-syntagokosmos. Από το Blogger.