Archive for Ιουλίου 2012

Παγωτό με Caprice

Παρασκευή, 27 Ιουλίου 2012 · Posted in ,




1 μόρφατ (φυτική σαντιγύ μεταλλικό δοχείο)
1 γάλα εβαπορέ μεγάλο
1 γάλα ζαχαρούχο

Caprice πουράκια μεγάλη συσκευασία
Μπισκότα Μιράντα παπαδοπούλου με σοκολάτα

Πριν χτυπήσουμε τη μόρφατ την τοποθετούμε για 1 ώρα στο ψυγείο.
Χτυπάμε στο μίξερ στη γρήγορη ταχύτητα τη μόρφατ 5 λεπτά ωσότου φουσκώσει.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και συνεχίζουμε το χτύπημα προσθέτοντας σιγά σιγά
και τ' άλλα δύο γάλατα.
Τοποθετούμε στην κατάψυξη και μόλις αρχίζει να παγώνει το ξαναχτυπάμε με το μίξερ.
Στρώνουμε ζελατίνα σε μία μεταλλική φόρμα και απλώνουμε τα μπισκότα με την πλευρά
της σοκολάτας προς τα μέσα.
Από πάνω ρίχνουμε μισή ποσότητα παγωτού. Αραδιάζουμε από πάνω όσα caprice θέλουμε
και πάνω τους προσεκτικά το υπόλοιπο παγωτό. Αραδιάζουμε τέλος caprice το ένα δίπλα από
το άλλο γιατί αφότου παγώσει το παγωτό θα το αναποδογυρίσουμε και θα είναι η βάση του.

Γλυκό ψυγείου με Σαντιγύ και Ζελέ

Τρίτη, 24 Ιουλίου 2012 · Posted in ,

40 σαβαγιάρ (2 συσκευασίες 2χ200γρ)
2 μορφατ (φυτική σαντιγύ μεταλλικό δοχείο)
1 κόκκινο ζελέ
1 κίτρινο ζελέ
1/2γλ φρέσκο γάλα
2κσ ζάχαρη άχνη

φρέσκο γάλα και λικέρ για σιρόπι

Ετοιμάζουμε τα ζελέ σε 2 μπολ και τα βάζουμε στο ψυγείο να παγώσουν εντελώς.
Πριν χτυπήσουμε τις μόρφατ τις τοποθετούμε για 1 ώρα στο ψυγείο.
Χτυπάμε στο μίξερ στη γρήγορη ταχύτητα τις μόρφατ 5 λεπτά ωσότου γίνει αφράτο.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 2-3 λεπτά προσθέτοντας σιγά σιγά
το 1/2φλ φρέσκο παγωμένο γάλα και τη ζάχαρη άχνη. (Αν θέλουμε τη σαντιγύ πιο γλυκιά προσθέτουμε κι'άλλη ζάχαρη).
Με πιρούνι θρυμματίζουμε πολύ καλά τα δύο ζελέ και με απαλές κινήσεις το ανακατεύουμε στη σαντιγύ.
Σε μπολ βάζουμε φρέσκο γάλα και λικέρ, βουτάμε ελάχιστα τα σαβαγιάρ και τα αραδιάζουμε σε σκεύος που μπαίνει στο ψυγείο.
Απλώνουμε από πάνω το μισό μείγμα σαντιγύ-ζελέ και ξανά δεύτερη στρώση με σαβαγιάρ και το υπόλοιπο μείγμα σαντιγύ-ζελέ.
Βάζουμε στο ψυγείο και σερβίρουμε καλύτερα την επόμενη μέρα.








Πένες Φούρνου με κιμά

· Posted in

500γρ πένες
2φλ σάλτσα κιμά έτοιμη μαγειρεμένη
2φλ διάφορα τυριά τριμμένα

Σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει ρίχνουμε τις πένες για 3-4 λεπτά.
Τις σουρώνουμε και τις βάζουμε σε πυρέξ. Ρίχνουμε την έτοιμη μαγειρεμένη
σάλτσα κιμά και ανακατεύουμε να πάει παντού. Το ίδιο με τα τυριά.
Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο για 20λεπτά.

Τάρτα κρέμα καραμελέ

Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2012 · Posted in ,

Για την τάρτα
4 αυγά
4κσ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
4κσ ζάχαρη
2 βανίλιες

1συσκευασία κρέμα καραμελέ
ανάλογο γάλα σύμφωνα με τη συσκευασία

Χτυπάμε πάρα πολύ τα αυγά μέχρι να ασπρίσουν και να γίνουν κρέμα. Προσθέτουμε και τη ζάχαρη, το αλεύρι και τις βανίλιες.
Ρίχνουμε το χυλό σε ταρτιέρα βουτυρωμένη και πασπαλισμένη με αλεύρι για να ξεκολλήσει εύκολα και ψήνουμε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά περίπου (αντιστάσεις).
Ξεφορμάρουμε την τάρτα και αφήνουμε να κρυώσει.
Ετοιμάζουμε την κρέμα καραμελέ και μόλις αρχίσει και κρυώνει, πριν πήξει, τη ρίχνουμε αργά αργά
στην τάρτα. Κάποια ποσότητα θα απορροφηθεί και η υπόλοιπη θα αρχίσει να γεμίζει μέχρι το γύρω γύρω ύψωμα που έχουν οι τάρτες. Βάζουμε προσεκτικά στο ψυγείο. Μόλις παγώσει στολίζουμε με
την καραμέλα της συσκευασίας.






Κοτόπουλο γεμιστό με Ρύζι στο Φούρνο με πατάτες

Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2012 · Posted in

1 κοτόπουλο με τα συκωτάκια του
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ντομάτα τριμμένη
6κσ ρύζι
μαϊντανό
αλάτι, πιπέρι
λίγο λάδι

πατάτες κομμένες στα τέσσερα
αλάτι ρίγανη
χυμό από 1 λεμόνι

Στο λάδι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και προσθέτουμε τα συκωτάκια.

Μόλις αλλάξουν χρώμα ρίχνουμε και την ντομάτα, το ρύζι, τον μαϊντανό και αλατοπιπερώνουμε.

Σβήνουμε τη φωτιά και αρτύζουμε το κοτόπουλο και τις πατάτες.
Γεμίζουμε το κοτόπουλο με το μείγμα του ρυζιού και κλείνουμε με οδοντογλυφίδες.
Περιχύνουμε το χυμό λεμονιού και λίγο λάδι στις πατάτες και ψήνουμε για 1 ώρα σε μέτριο φούρνο.




                                      

 

Ταλιατέλες φούρνου

Τρίτη, 17 Ιουλίου 2012 · Posted in


1 πακέτο ταλιατέλες
1 1/2φλ τριμμένη φρέσκια ντομάτα (ή κονσέρβα)
2φλ διάφορα τριμμένα τυριά
1 κρέμα γάλακτος (200γ)
50γρ βούτυρο
4 φέτες ζαμπόν κομμένες τετραγωνάκια
2 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο

Σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει ρίχνουμε τις ταλιατέλες για ένα-δυό λεπτά.
Τις σουρώνουμε και τις βάζουμε σε πυρέξ. Ρίχνουμε το βούτυρο σε κομματάκια
και ανακατεύουμε καλά να λιώσει με τη θερμοκρασία των μακαρονιών και να
πάει παντού. Συνεχίζουμε με το ζαμπόν, την ντομάτα και τα τυριά ανακατεύοντας
πάντα καλά. Τέλος ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
Ψήνουμε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο για 35 λεπτά.






e-syntagokosmos. Από το Blogger.