Archive for Ιουνίου 2012

Γλυκά Σαντουιτσάκια

Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2012 · Posted in , ,

ψωμί για τοστ
μαρμελάδα
μερέντα
τρούφα σοκολατένια και πολύχρωμη


ιδανικά για σχολικό μπουφέ








Γλυκό ψυγείου με μερέντα

Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2012 · Posted in ,

40 σαβαγιάρ (2 συσκευασίες, 2x200γρ)
2 μορφατ (φυτική σαντιγύ μεταλλικό δοχείο)
1 μερέντα 400γρ
1φλ φρέσκο γάλα
4κσ ζάχαρη άχνη
νυφάδες σοκολάτας
λίγο λικέρ

φρέσκο γάλα και λικέρ για σιρόπι ή σοκολατένιο σιρόπι
με 500ml γάλα , 4κσ κακάο και 4κσ ζάχαρη (ζεσταίνουμε το
γάλα και διαλύουμε σ'αυτό το κακάο και τη ζάχαρη,
αφήνουμε να κρυώσει πριν το χρησιμοποιήσουμε)

Πριν χτυπήσουμε τις μορφατ τις τοποθετούμε για 1 ώρα στο ψυγείο.
Την μερέντα την αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου το καλοκαίρι ή τη ζεσταίνουμε λίγο το χειμώνα
για να είναι σχετικά ρευστή και να απλώνεται εύκολα.

Χτυπάμε στο μίξερ στη γρήγορη ταχύτητα τις μορφατ 5 λεπτά ωσότου γίνει αφράτο. Χαμηλώνουμε
την ταχύτητα και συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 5 λεπτά προσθέτοντας σιγά-σιγά έως 1φλ φρέσκο
παγωμένο γάλα.
Προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη και το λικέρ.

Σε ένα μπολ βάζουμε φρέσκο γάλα και λικέρ, βουτάμε ελάχιστα τα σαβαγιάρ και τα αραδιάζουμε
σε ένα σκεύος (ή σε τσέρκι για σχήμα τούρτας).
Απλώνουμε από πάνω μισή μερέντα και πάνω της τη μισή σαντιγύ. Πάνω στη σαντιγύ πασπαλίζουμε
με νυφάδες σοκολάτας.

Ξανά σαβαγιάρ, μερέντα, σαντιγύ, νυφάδες σοκολάτας.

Βάζουμε στο ψυγείο και σερβίρουμε καλύτερα την επόμενη μέρα.


Γρήγορη "ψευτό" Μπουγάτσα

Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2012 · Posted in

1/2 κιλό φύλλο κρούστας
1 ζαχαρούχο
100γρ μαργαρίνη

άχνη και κανέλα για το πασπάλισμα

Λιώνουμε λίγο το βούτυρο και αλείφουμε ένα παραλληλόγραμμο σκεύος.

Αλείφουμε ένα ένα τα φύλλα κρούστας, τα μαζεύουμε σαν βεντάλια και τα βάζουμε στο σκεύος
το ένα δίπλα από το άλλο. Αν περισσέψει βούτυρο το ρίχνουμε από πάνω.



Ψήνουμε για μισή ώρα περίπου μέχρι να πάρει χρώμα και να ψηθεί από κάτω.
Διαλύουμε το ζαχαρούχο σε δύο μέρη νερό και το ρίχνουμε πάνω από τα φύλλα.

Ψήνουμε για 15 λεπτά ακόμη.
Πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα (προαιρετικά) στο σερβίρισμα.

Smoothie φράουλας ή παγωτάκια φράουλας

Σάββατο, 9 Ιουνίου 2012 · Posted in ,


2 φλιτζάνια φράουλες
1 μπανάνα
1 φλιτζάνι γάλα
2 γιαούρτια μικρά με γεύση φράουλας

    Πλένουμε και καθαρίζουμε τις φράουλες και τις βάζουμε σε ένα μπλέντερ. Προσθέτουμε την μπανάνα κομμένη σε κομμάτια, το γάλα και τα γιαούρτια και ανακατεύουμε.Σερβίρουμε σε ποτήρι ή βάζουμε σε θήκες για παιδικά παγωτάκια και τα καταψύχουμε.

e-syntagokosmos. Από το Blogger.