Archive for Μαΐου 2012

Μωσαϊκό με ζελέ

Δευτέρα, 21 Μαΐου 2012 · Posted in ,


4 φακελάκια ζελέ (φράουλα, μπανάνα και 2 ανανά)
1 ζαχαρούχο γάλα
2 φακελάκια ζελατίνη σε σκόνη (2χ10γρ)

Διαλύουμε κάθε ζελέ σε 1 ποτήρι βραστό νερό.
Στο ένα κίτρινο με γεύση ανανά ρίχνουμε μερικές σταγόνες πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
και στο άλλο μπλε. Αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσουν εντελώς (καλύτερα από την προηγούμενη μέρα).

Τα ξεφορμάρουμε και τα κόβουμε σε τετράγωνα. Τα ανακατεύουμε και τα ρίχνουμε σε φόρμα ή σε πυρίμαχο.

Σε μισό φλιτζάνι κρύο νερό διαλύουμε τις ζελατίνες.

Διαλύουμε το ζαχαρούχο σε 1 1/2 φλ ζεστό νερό και προσθέτουμε σ' αυτό τις διαλυμένες ζελατίνες.
Μόλις κρυώσει ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα και παγώνουμε στο ψυγείο.





Τούρτα ποδόσφαιρο

Κυριακή, 20 Μαΐου 2012 · Posted in , ,

Παντεσπάνι
9 αυγά
7 φλιτζανάκια ελλ.καφέ αλεύρι
5 φλιτζανάκια ελλ.καφέ ζάχαρη
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

Χωρίζουμε τα ασπράδια των αυγών από τους κρόκους.
Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα.
Ανακατεύουμε το μπέικιν στο αλεύρι.
Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και όταν ασπρίσουν ρίχνουμε
εναλλάξ το αλεύρι με τη μαρέγκα. Βάζουμε σε βουτυρωμένο ορθογώνιο ταψί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180βαθμούς (αντιστάσεις) για 40-45 λεπτά (ελέγχουμε).

Κρέμα σοκολάτας
3κσ αλεύρι
2κσ κορν φλάουρ
1/2 φλ ζάχαρη
4 κρόκους
2 κούπες γάλα
2κσ βούτυρο
125γρ κουβερτούρα

Κρατάμε λίγο από το γάλα και διαλύουμε το κορν φλάουρ, το αλεύρι και τη ζάχαρη.
Χτυπάμε ελαφρά τους κρόκους και τους ρίχνουμε στο προηγούμενο μείγμα.
Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο γάλα και ρίχνουμε το μείγμα με τα υπόλοιπα υλικά και
ανακατεύουμε συνεχώς σε χαμηλή φωτιά μέχρι να βράσει και να πήξει.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο και τη σοκολάτα. Ανακατεύουμε
μέχρι να διαλυθούν.

Κρέμα πορτοκαλιού
1 άνθος αραβοσίτου
2 1/2 φλ χυμό πορτοκαλιού ή αναψυκτικό πορτοκαλάδα
2κσ ζάχαρη

Κρατάμε λίγο χυμό και διαλύουμε το άνθος αραβοσίτου και τη ζάχαρη.
Ζεσταίνουμε τον υπόλοιπο χυμό και ρίχνουμε το προηγούμενο μείγμα.
Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει.

Πράσινο ινδοκάρυδο
Σε ένα βαζάκι με καλό κλείσιμο βάζουμε μισό φλιτζάνι ινδοκάρυδο.
Διαλύουμε μερικές σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής σε λίγο νερό, το ρίχνουμε
στο ινδοκάρυδο, κλείνουμε το βαζάκι και ανακατεύουμε καλά.
Επαναλαμβάνουμε αν χρειαστεί μέχρι να πάρουμε το επιθυμητό χρώμα.
Απλώνουμε σε λαδόχαρτο μέχρι να στεγνώσει καλά.

χυμό πορτοκαλιού ή σιρόπι
λίγη σαντιγύ ή βουτυρόκρεμα

Αφήνουμε το παντεσπάνι να κρυώσει καλά (μπορούμε να το φτιάξουμε από την προηγούμενη ή πριν 2 μέρες)
Το χωρίζουμε στα τρία.
Ραντίζουμε με χυμό ή σιρόπι.
Βάζουμε τα 2/3 από την σοκολατένια κρέμα.
Από πάνω το δεύτερο φύλο παντεσπανιού.
Ραντίζουμε με χυμό ή σιρόπι.
Την κρέμα πορτοκαλιού.
Το άλλο φύλο παντεσπάνι.
Ραντίζουμε με χυμό ή σιρόπι.
Καλύπτουμε με το υπόλοιπο της σοκολατένιας κρέμας.
Το πράσινο ινδοκάρυδο.
Με τη σαντιγύ κάνουμε τις γραμμές και στολίζουμε με τα παιχτάκια και τα τέρματα.







Σουφλέ με ψωμί

Σάββατο, 19 Μαΐου 2012 · Posted in , , ,

1 μεγάλο πακέτο ψωμί του τοστ
300γρ διάφορα τυριά τριμμένα
200γρ ζαμπόν ψιλοκομμένο
1 1/2 φλ γάλα
4 αβγά

Αφαιρούμε την κόρα από τις φέτες του τόστ.
Καλύπτουμε τον πάτο ενός πυρίμαχου με μια στρώση από φέτες ψωμιού του τόστ.
Κρατάμε μια χούφτα τυρί στην άκρη. Πασπαλίζουμε το υπόλοιπο πάνω στο ψωμί και
από πάνω του το ζαμπόν. Σκεπάζουμε με ψωμί.
Χτυπάμε τα αβγά με το γάλα και το περιχύνουμε στο ψωμί. Πασπαλίζουμε με το τυρί
που είχαμε κρατήσει. Αφήνουμε να περάσει μία ώρα πριν το ψήσουμε σε προθερμασένο
μέτριο φούρνο. Ψήνουμε για περίπου μισή ώρα μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει.


Γλυκό φίδι για παιδικό πάρτυ

Παρασκευή, 18 Μαΐου 2012 · Posted in ,


7 7Days swiss Rolls
Για την βουτυρόκρεμα (Buttercream)
250gr μαργαρίνη (άσπρη) (σε θερμοκρασία δωματίου)
4φλ άχνη
1/2 φλ φρέσκο γάλα
χρώματα ζαχαροπλαστικής
ζελεδάκι για τη γλώσσα

Τοποθετούμε τα κέικ σε σχήμα φιδιού. Κόβουμε κομμάτια για τις γωνίες.
Χτυπάμε στο μίξερ τη μαργαρίνη και προσθέτουμε λίγη λίγη την άχνη.
Το ίδιο κάνουμε και με το γάλα. Αν χρειαστεί περισσότερο βάζουμε μέχρι
να πετύχουμε μια υφή σαν σαντιγύ, να μπορεί να στέκεται αλλά και να
δουλεύεται εύκολα με το κορνέ.
Χωρίζουμε σε διαφορετικά μπολ και ανακατεύουμε με το χρώμα.




Ριγέ γλυκό ψυγείου τύπου cheesecake

Τρίτη, 15 Μαΐου 2012 · Posted in ,


Για τη βάση
2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ
200γρ βούτυρο
200γρ σοκολάτα γάλακτος

Για την άσπρη κρέμα
300γρ τυρί κρέμα
1/2φλ ζάχαρη άχνη
4κσ φρέσκο γάλα

2φακελάκια γκαρνί σαντιγύ
2φλ φρέσκο γάλα

Για τη σοκολατένια κρέμα
1 φακελάκι κρέμα στιγμής με γεύση σοκολάτα
1 1/2 φλ κρύο γάλα

λίγη ξυσμένη σοκολάτα για το γαρνίρισμα



Θρυμματίζουμε τα μπισκότα. Λιώνουμε το βούτυρο με τη σοκολάτα και τ' ανακατεύουμε με τα μπισκότα. Βάζουμε το μείγμα σ' ένα παραλληλόγραμμο σκεύος και πιέζουμε καλά.
Το αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τις κρέμες.

Σε ένα μπολ ετοιμάζουμε τα γκαρνί (ή άλλο είδος σαντιγύς) και σε ένα άλλο χτυπάμε
στο μίξερ το τυρί κρέμα προσθέτοντας τη ζάχαρη και το γάλα.
Αφήνοντας λίγη σαντιγύ για την επικάλυψη ενσωματώνουμε απαλά τη σαντιγύ στο μείγμα του τυριού.

Απλώνουμε πάνω στο μπισκότο.

Ετοιμάζουμε τη σοκολατένια κρέμα και την βάζουμε από πάνω.

Τέλος τη σαντιγύ που είχαμε κρατήσει και την ξυσμένη σοκολάτα.


ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:
Η βάση μπισκότου ήταν αρκετά παχιά την επόμενη φορά θα βάλω μισή ποσότητα και κουβερτούρα αντί γάλακτος ή κακάο ή μπισκότα σοκολάτας.
Η σοκολατένια κρέμα χανόταν λίγο, την επόμενη φορά θα βάλω 2 φακελάκια.

Μάφινς με μπανάνα

Τρίτη, 1 Μαΐου 2012 · Posted in ,


2φλ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1φλ ζάχαρη
1/2γλ γάλα
50γρ μαργαρίνη λιωμένη
1 μεγάλη ώριμη μπανάνα
1 αυγό
1 βανίλια
1κσ μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι

Προσθέτουμε το μπέικιν και το αλάτι στο αλεύρι.
Χτυπάμε με αυγοδάρτη τη ζάχαρη με το αυγό και τη βανίλια.
Προσθέτουμε το βούτυρο και το γάλα.
Ρίχνουμε μέσα και τη μπανάνα σε κομματάκια και τέλος το αλεύρι.
Γεμίζουμε κατά τα 3/4 τις θήκες των μάφινς.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180βαθμούς (αντιστάσεις) για 30 περίπου λεπτά.

Μικρά Πεϊνιρλί

Υλικά
(για 16 κομμάτια)

1 φύλλο με προζύμι
300γρ διάφορα τυριά τριμμένα
5 φέτες μπέικον
1 αυγό
πιπέρι

Ανακατεύουμε στα τυριά το πιπέρι και το αυγό ελαφρώς χτυπημένο.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε τέσσερις οριζόντιες και σε τέσσερις κάθετες λωρίδες.
Κόβουμε και κάθε λωρίδα μπέικον σε τρία κομμάτια. (συν 1 για το 16ο)
Βάζουμε γέμιση σε κάθε παραλληλόγραμμο ζύμης και από πάνω της ένα κομματάκι μπέικον.

Πιέζουμε με βρεγμένα με λίγο γάλα δάχτυλα τις δύο άκρες να σχηματιστεί το πεϊνιρλί.
Ψήνουμε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά.

e-syntagokosmos. Από το Blogger.