Archive for Μαρτίου 2012

Σιμιγδαλένιος Χαλβάς

Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2012 · Posted in

1φλ λάδι
2φλ σιμιγδάλι χοντρό
2 1/2φλ ζάχαρη
1/2φλ μέλι
5φλ νερό
1 ξυλάκι κανέλα
3 γαρίφαλα
Φλούδα από λεμόνι
1/4φλ καρύδια χοντροκομμένα (προαιρετικά)
1/4φλ κουκουνάρια (προαιρετικά)
Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη, το μέλι και τα μυρωδικά για 2-3λεπτά. Σε φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει και ρίχνουμε το σιμιγδάλι. Το αφήνουμε να καβουρδιστεί ανακατεύοντας συνεχώς και λίγο πριν να είναι έτοιμο ρίχνουμε και τους ξηρούς καρπούς να καβουρδιστούν και αυτοί. Αφαιρούμε τα μυρωδικά από το σιρόπι και το ρίχνουμε στο σιμιγδάλι. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία, ανακατεύουμε μέχρι να πιει όλο το υγρό, το βγάζουμε από την εστία και το σκεπάζουμε με μια πετσέτα για 10λεπτά. Το βάζουμε σε φόρμα.

Μπουρίτος με κιμά

Κυριακή, 11 Μαρτίου 2012 · Posted in , ,

Τορτίγιες
κιμάς μαγειρεμένος, όπως για
παστίτσιο χωρίς όμως υγρά
τυρί εμμενταλ τριμμένο
Κόβουμε τις τορτίγιες στη μέση
τις φτιάχνουμε σαν γλαστράκι και
τις βάζουμε στα ταψάκια των μάφινς.

Βάζουμε τον κιμά και από πάνω το τριμμένο τυρί.


Ψήνουμε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο (αέρα) για
5 μόνο λεπτά.



e-syntagokosmos. Από το Blogger.